Українсько-американська компанія Firefly Aerospace встановила на космодромі свою ракету

Американо-українська компанія Firefly Aerospace 12 квітня встановила на стартовому столі космодрому перший орбітальний зразок ракети Alpha.

Про це повідомляється на сторінці компанії у Фейсбук.

«У 60-річчя, коли людина вперше досягла простору, ми повністю встановили Альфу та обернули вертикаль на пускову килимку Firefly ‘ s Vandenberg. Незабаром ми виконаємо статичну перевірку вогню перед нашим інавгураційним запуском!» – написали в компанії Firefly Aerospace.

«Альфу» підняли на території авіабази Військово-повітряних сил США Ванденберг у Каліфорнії, яка використовується зокрема і для запусків корисних навантажень (урядових і комерційних) на полярні орбіти.

Нагадаємо, У 2017 році компанію Firefly Space Systems викупив український бізнесмен Максим Поляков. Офіси Firefly Aerospace розташовані в американському Остіні і Дніпрі. Основне виробництво вузлів ракети зосереджено в штаті Техас, однак частково обладнання розробляється і в Україні.

Розробники з цієї компанії зараз працюють над ракетами Alpha, Beta, та місячним посадковим модулем Genesis за програмою Artemis.

Як повыдомлялося, компанія Firefly Aerospace українського бізнесмена Максима Полякова  планує залучити $350 млн інвестицій на масштабування виробництва і створення ракети середнього класу – Firefly Beta.

Схожі публікації

Залишити коментар