У Польщі, Молдові та Британії відбулися акції в підтримку затриманого в Криму журналіста «Радіо Свобода»

від Стожари

10 квітня у Польщі, Молдові та Великій Британії відбулися акції в підтримку затриманого в окупованому Криму російськими силовиками українського журналіста «Радіо Свобода» Владислава Єсипенка.

У Польщі, небайдужа молодь зібралася під посольством Росії у Варшаві, щоб нагадати країні-агресору що Крим – це Україна.

“Небайдужа молодь зібралася під посольством агресора у Польщі на акцію в підтримку України. У цей складний епідеміологічний час небайдужі українці та поляки вирішили нагадати країні-агресору про її злочинні дії з анексії Криму. Окрім цього, молодь виступила за звільнення українського журналіста «Радіо Свобода» Владислава Єсипенка, який був затриманий у березні цього року в окупованому Криму під час покладання квітів біля пам’ятника Тарасу Шевченку”, – повідомляють учасники акції.

Навіть за кордоном люди виходять на акції підтримки мого чоловіка журналіста Радіо "Свобода" Владислава Єсипенка. Це вражаюче! Дуже зворушена. Дякую вам, друзі! #freeEsipenko

Опубліковано Екатериною Есипенко Субота, 10 квітня 2021 р.

У Молдові та Британії на акцію в підтримку Владислава Єсипенка вийшли активісти та журналісти.

Зі слів учасників акції, вони не могли залишатись байдужими почувши в ЗМІ заклик від дружини затриманого в Криму журналіста «Радіо Свобода» – Катерини, яка звернулась з проханням прийти до дипломатичних установ Росії по всьому світу з вимогою до російської влади не чинити свавілля і випустити на волю політичних бранців, серед яких і її чоловік.

Так у Молдові, біля посольства Росії у Кишиневі, активісти української діаспори, із гаслами «Крим – це Україна», провели флешмоб #FreeVladislavEsipenko, влаштувавши акцію на підтримку політв’язнів Кремля, зокрема і журналіста «Радіо Свобода» Владислава Єсипенка.

Учасники акції наголосили, що своїми діями Росія вкотре проігнорувала норми міжнародного права та безпідставно звинуватила громадянина України у злочині, якого він не вчиняв.

“Лише спільними діями та санкціями можна досягти звільнення Єсипенка та інших бранців Кремля, а також повернути Крим. Разом – ми сила!”, – наголошують учасники акції.

Нагадаємо: громадянина України Владислава Єсипенка, який є кореспондентом української служби «Радіо Свобода» та одним із авторів проєкту «Крим.Реалії», ФСБ затримала в АР Крим 10 березня 2021 року. За попередньою інформацією, це сталося після відвідування журналістом акції з нагоди дня народження Тараса Шевченка, яка відбулась у м. Сімферополі 9 березня 2021 року. 6 квітня на засіданні підконтрольного Росії Верховного суду Криму, Владислав Єсипенко повідомив про тортури та катування з боку ФСБ РФ. Написану від руки заяву про катування Владислав Єсипенко передав адвокатам, а вони надали її редакції Крим.Реалії.

Українська організація «Кримська правозахисна група» акцентує увагу міжнародної спільноти на тому, що затримання журналіста є черговим проявом боротьби російської сторони проти всього, що якимось чином може зашкодити Кремлю приховувати свої злочини на окупованому півострові Крим.

Схожі публікації

Залишити коментар