Буковинка стала чемпіонкою Європи з велоспорту

від Комарі Альберт

З 23 по 28 березня 2021 року в Анталії (Туреччина) відбувався Чемпіонат Європи з велосипедного спорту. Буковинка Єлисавета Топчанюк, членкиня збірної дефлімпійської команди України (велоспорт), заслужена майстриня спорту України, виграла там дві золоті та одну бронзову нагороду.

Ми поспілкувалися з татом дівчини, тому що спортсменка має вади слуху і не мала можливості поспілкуватися.

– На спортивний велосипед моя дочка сіла в дев’ять років. Тоді я був тренером, а вона завжди була поруч. Зараз їй 22, вона багаторазова чемпіонка світу з велоспорту. Із Туреччини привезла дві золоті та одну бронзову медалі. На чемпіонаті було три види змагань: індивідуальні перегони на 28 кілометрів

Єлисавета приїхала третя, вигравши бронзову нагороду. У спринті на 1000 метрів вона здобула перемогу. Групові перегони на 78 кілометрів вона теж виграла.

Варто зазначити, що в чемпіонаті з велоспорту брали участь лише спортсмени, які мають вади слуху.

– Зараз Еліса є членкинею спортивного клубу “Інваспорт”, де перебувають люди з інвалідністю, – зауважує батько.

У жовтні цього року Єлисавета буде брати участь у Чемпіонаті світу, який мав відбутись ще у 2020 році, але його перенесли через пандемії коронавірусу.

За словами батька, сім’я переїхала до Чернівців у 2014 році.

– Я і моя сім’я переїхала із Криму, коли Росія окупувала півострів. Я тісно співпрацював із тренерами Чернівців, тому ми обрали це місто, коли виїжджали з Криму, – каже чоловік.

Як повідомлялося, на днях українська важкоатлетка Каміла Конотоп завоювала три золоті нагороди у ваговій категорії до 55 кг на чемпіонаті Європи, який проходить у Москві.

Схожі публікації

Залишити коментар