Зустріч СКУ з послом України у США Маркаровою пройшла в онлайн-форматі

Керівництво Світового Конґресу Українців провело онлайн-зустріч з новим послом України у Сполучених Штатах Америки Оксаною Маркаровою. Під час заходу сторони обговорили низку важливих питань, зокрема розбудову співпраці з українською діаспорою.

Про це повідомляє прес-служба СКУ.

З боку Світового Конґресу Українців участь у зустрічі взяли президент СКУ Павло Ґрод, перший віцепрезидент Стефан Романів, віцепрезидент СКУ і президент Українського Конґресового Комітету Америки (УККА) Андрій Футей, членкиня національної Ради директорів УККА Марта Фаріон, виконавчий віцепрезидент УККА та директор Української національної інформаційної служби Михайло Савків, голова Ради міжнародної політики СКУ посол Роман Ващук, представник СКУ при ООН Андрій Добрянський, президентка та директорка Комітету з питань економічного розвитку України Олена Кошарна та Наталя Немилівська, а також представники офісів СКУ у Києві та Торонто.

Учасники зустрічі обговорили такі питання:

  • Спільні зусилля та ініціативи з підтримки України у протистоянні російській збройній агресії;
  • Підтримку зусиль України з реформування ключових сфер;
  • Поглиблення політичної, культурної та економічної співпраці між Україною та США;
  • Пріоритети пані посла на новій посаді та розбудову співпраці з українською діаспорою;
  • Спільні зусилля з розбудови багатосторонньої співпраці у Вашингтоні задля найкращого; представництва українських інтересів на всіх рівнях;
  • Підготовку до відзначення 30-ї річниці незалежності України.

Маркарова також подякувала СКУ та усім закордонним українцям за їхню підтримку та активну працю в інтересах України.

«На своїй новій посаді я буду дуже відкритим послом і бачу свою роль у забезпеченні активнішої і якіснішої комунікації. Крім того, я точно планую активно залучати до роботи українську громаду», – наголосила пані посол.

За її словами, пріоритетами її роботи у Вашингтоні стане зміцнення політичної, безпекової, економічної та гуманітарної співпраці зі Сполученими Штатами.

«Як організація, яка представляє 1.5 мільйони українців Америки, ми сподіваємось на конструктивні робочі відносини на благо нашої громади та для підсилення стратегічного партнерства між США та Україною. Вітаємо на посаді та запевняємо у нашій підтримці» – зазначив Андрій Футей, президент Українського Конґресового Комітету Америки.

Своєю чергою президент Світового Конґресу Українців Павло Ґрод привітав посла Маркарову з початком дипломатичної служби та побажав їй успішної реалізації усіх планів.

«Світовий Конґрес Українців та усі українські організації Сполучених Штатів є відкритими до активної співпраці. Ваш успіх – це наш успіх» – відзначив пан Ґрод.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський підписав указ про призначення Оксани Маркарової послом України у Сполучених Штатах Америки 25 лютого.

Схожі публікації

Залишити коментар