Про свої навколосвітні мандри розповів українець зі США

Український мандрівник Ігор Пилипчук, який нині мешкає у США, розкрив деталі своєї навколосвітньої морської подорожі на яхті «Еней», розпочатої 2019 року.

Про це йдеться на сайті мандрівки.

«Ті, хто довго живе в Індонезії, кажуть, що час тут ґумовий. Справді, пройшло два з половиною календарних місяці від останнього запису, психологічно здається, ніби всього кілька тижнів. За цей час я двічі побував ні острові Балі. Другий раз провів там місяць. Тиждень тому перейшов 25 миль від марини Дель Рей на острові Ґілі Ґеде до острова Ґілі Аір», – написав пан Пилипчук днями.

За словами Пилипчука, перед тим втретє вийшов з ладу двигун. Цього разу теж винна та сама помпа високого тиску, яку вже два рази повністю ремонтували в Португалії та Чилі.

«Перше, що сталося – через годину після виходу з марини Дель Рей я замітив, що тиск масла впав з 40 (нормально) до 15 одиниць… Дійшов до острова Ґілі Аір, став на якір, почитав в Інтернеті, що люди пишуть. Дехто пише, що низький тиск – це нормально. Я заспокоївся. Три дні тому припливи до мене місцеві і повідомили, що я можу стати на буй (це надійніше, ніж на якорі), яке за невеликі гроші. Завів двигун, витягнув якір, почав рухатися до буя, і тут почалося…Спочатку оберти почали коливатися, але не довго. Через кілька хвилин вони самовільно підскочили до максимальних, двигун ревів, з вихлопу валив білий дим. Спробував скинути оберти – ніякої реації. Перекрив подачу палива – так само», – поділився мандрівник.

Проаналізувавши ситуацію, Пилипчук припустив, що найімовірніша причина – інжекторна помпа. Він вирішив відвезти її до майстра на сусідньому острові та шукати іншу про запас.

22 березня на Остріві Ґілі Аір в Індонезії Пилипчук чекав відправлення на човні, який мав перевезти його та ще 21 пасажира на острів Ломбок.

Він повідомив, що Ґілі Аір – один з трьох невеликих островів біля Ломбоку. Інші два – Мено і Траваґан. Всі три відомі як дуже ліберальне туристичне місце. Хоч вони заселені мусульманами і молитви з місцевої мечеті чути п’ять разів на добу, це нічому не шкодить.

«Є кілька готелів середнього класу, але в основному – кращі чи гірші бунгало, ресторанчики в коло екваторіальному стилі, тобто без стін, тільки з дахом. Жодного автомобіля і мотоцикла з бензиновими двигунами. Є невелика кількість з електричним приводом, але більшість пересувається велосипедами, невеликими кіньми з підводами, або пішки», – розповів шукач пригод.

За його словами, значна частина туристів в тому регіоні – з України, Польщі та Росії.

Варто зазначити, колишній буковинець Ігор Пилипчук розпочав свою навколосвітню подорож у серпні 2019 року. 54-річний чоловік хоче перетнути Атлантичний, Індійський, Тихий океани та різні моря.

Ігор понад 20 років тому виграв «Зелену карту», тож мешкає у США – у Нью-Йорку. Там став одним із редакторів газети «Свобода», яка поширюється серед української діаспори. Він вирушив на яхті для того, щоби привернути увагу світу до України.

Як повідомлялося, у селі Новосілка Львівської області майстер Мирон Гуменецький в ангарі на своєму подвір’ї за 8 років збудував велику 14-метрову океанську яхту. Його човен, який назвали Starwind, перетнув Атлантику за 56 днів 3 години 29 хвилин і фінішував першим на трансатлантичних перегонах веслярських човнів.

Схожі публікації

Залишити коментар