Українка стала однією з перших жінок-арбітрів, які судитимуть футбольні матчі ЧС серед чоловіків

від Комарі Альберт

Уперше в історії чемпіонат світу з футболу серед чоловіків судитимуть арбітри-жінки й українка Катерина Монзуль стане однією з них.

Монзуль призначили на матч відбору Чемпіонату світу-2022 між збірними Австрії та Фарерських островів. Випередила Катерину лише на добу француженка Стефані Фраппар, яка судила поєдинок між збірними Нідерландів і Латвії 27 березня в Амстердамі.

“Хоча вони вже працювали на кількох важливих поєдинках у чоловічих змаганнях, уперше проводити кваліфікацію чемпіонату світу є особливою подією, і тут є чим пишатися. 

Фраппар і Монзуль дуже багато працювали останніми роками, і ці призначення є визнанням їхньої чудової роботи”, – розповів голова Комітету арбітрів ФІФА П’єрлуїджі Колліна.

Катерина Монзуль, яка працювала у фіналі чемпіонату світу серед жінок 2015 року, проводить багато матчів у Прем’єр-лізі України. ЇЇ часто запрошують на єврокубкові турніри та змагання національних збірних.

Як повідомлялося, Збірна України з футболу у неділю 28 березня зіграла свій другий матч відбору на Чемпіонат світу 2022 року проти Фінляндії.

Схожі публікації

Залишити коментар