У Мінцифрі планують навчити 6 мільйонів українців цифровим навичкам за 3 роки

від Комарі Альберт

Мінцифра впроваджує комплексну національну політику розвитку цифрової компетентності українців, одна з основних цілей міністерства – навчити 6 млн українців цифрової грамотності за 3 роки.

Про це повідомляє прес-служба Мінцифри.

“В Україні стартує тиждень Європейської цифрової грамотності. Його мета – підвищити рівень обізнаності про цифрову освіту. На сьогодні 53% українців перебувають нижче позначки “базовий рівень” у навичках з цифрової грамотності. 15,1% українців не володіють ними, а низький рівень навичок мають 37,9% громадян”, – йдеться у повідомленні.

“Будуючи цифрову державу і впроваджуючи нові онлайн-послуги, ми працюємо над доступністю і зрозумілістю цих послуг кожному українцю. Цифрові навички збільшують можливості в розвитку та кар’єрі. Вони дозволяють працювати з будь-якого куточка світу, комфортно отримувати державні сервіси за пару кліків, безпечно користуватись соцмережами, навчатись та масштабувати свій бізнес”, – заявив  віце-прем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Щоб навчити українців цифрової грамотності, у лютому 2020 року Мінцифра запустила національну онлайн-платформу з цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта. Її відрізняє інноваційний формат навчання цифрових навичок – освітні серіали. За рік представили понад 50 освітніх серіалів. А також запустили перший національний тест на цифрову грамотність Цифрограм”, – додали у відомстві.

Зазначається, що за рік платформу Дія.Цифрова освіта відвідали майже 2 млн українців, з них – майже 500 тисяч зареєструвались на навчання.

“Також Мінцифра будує мережу із 2000 офлайн-хабів цифрової освіти по всій Україні. Ще 4000 хабів у процесі долучення до мережі”, – зазначили у Мінцифрі.

Схожі публікації

Залишити коментар