В Україні ввели санкції проти євродепутатів, що їздили до окупованого Криму

від Стожари

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію санкції Ради національної безпеки та оборони проти кількох французьких євродепутатів, які їздили до окупованого Криму – поруч із санкціями проти євродепутатів є майже сотні російських компаній та фізичних осіб.

Про це йдеться в оприлюдненому указі №109/2021.

До указу додаються документи з переліком юридичних та фізичних осіб, які наступні три роки будуть під українськими санкціями.

У додатку зі списком фізосіб фігурують троє європарламентарів – Вірджині Жорон, Жан-Лен Лакапель та Філіпп Олів’є. Усі є представниками крайньої правої політичної групи “Ідентичність та демократія”

Санкції запроваджуються на 3 роки і передбачають: 

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;

2) запобігання виведенню капіталів за межі України;

3) відмову в наданні та скасування віз резидентам іноземних держав, застосування інших заборон в’їзду на територію України.

У документі не згадується причина для запровадження санкцій проти зазначених осіб, та найімовірніше це – візит до окупованого Криму влітку 2020 року, для спостереження за голосуванням щодо поправок до Конституції РФ. Делегацію очолював депутат Європарламенту, член комітету у закордонних справах, президент Асоціації “Франко-російський діалог” Тьєррі Маріані. Тоді, у Європарламенті відхрестилися від візиту цих французьких депутатів, зазначивши, що вони не є офіційною делегацією.

Серед компаній, які є в санкційному переліку – видання “Газета.ру”, “Росія сьогодні”, “Лента.ру”, страхова компанія “Росгосстрах”, “Сибірська нафтогазова компанія”, низка компаній, які працюють в окупованому Криму – “Чорноморнафтогаз”, “Массандра”.

Для кожної компанії залучать вид обмежень:

1) блокування активів;

2) повне обмеження торговельних операцій;

3) повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України;

4) запобігання виведенню капіталів за межі України;

5) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань;

6) заборона здійснення публічних та оборонних закупівель товарів, робіт і послуг у юридичних осіб.

Серед підсанкційних росіян – заступники МВС РФ, керівник служби контррозвідки РФ, начальник Головного управління з питань міграції РФ, члени комітетів Ради Федерації РФ, академік Російської академії наук та інші.

Обмеження, які проти них запроваджують:

блокування активів;

запобігання виведенню капіталів за межі України;

заборона участі у приватизації, оренді державного майна;

відмова в наданні та скасування віз, застосування інших заборон в’їзду на територію України.

Нагадає

Схожі публікації

Залишити коментар