Апеляційний суд Франції визнав незаконним та заборонив діяльність так званого «представництва ДНР» у Марселі

від Стожари

Апеляційний суд у Франції закрив так званий центр “ДНР”, що працював у Марселі з 2017 року під назвою Centre de la représentation de la République de Donetsk en France. 

Суд визнав його нікчемним і заснованим незаконно, про це повідомив у Twitter міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Асоціація буде розпущена, її приміщення закриті, а збори членів заборонені. Ми довго боролися за це і перемогли. Вдячний суду за справедливе рішення“, – зазначив він. 

У посольстві України у Франції також повідомили про рішення суду і привітали його.

«Прекрасний доказ неупередженості та відчуття французької справедливості», — йдеться у заяві посольства.

Нагадаємо, 25 вересня 2017 терористи угруповання “ДНР” повідомили про “офіційне відкритті” свого “представництва” у французькому Марселі, як громадського об’єднання. Влада Франції заявила, що ніколи не визнавала так звану «ДНР» та не має двосторонніх контактів із псевдореспублікою.

Згодом французькі правоохоронці звернулися до суду, але у 2018 році суд французького міста Екс-ан-Прованс вирішив не закривати “представництво ДНР” у Марселі.

Під час засідання адвокат “представництва” Жозі-Жан Боске заявив, що “це лише звичайна асоціація”. За його словами, хоча в назву входять слова “офіційне представництво” – це “лише люди, які підтримують ДНР”.

У СБУ після цього повідомили, що організатори “офіційного центру «ДНР» у Франції” підготували запасний план, щоб у разі ліквідації через суд зберегти існування “представництва” в Марселі. Вони зареєстрували нові юридичні особи у вигляді громадських організацій. 

До безпосереднього заснування цих асоціацій були причетні дев’ять осіб, семеро з яких постійно працювали на території Франції, одна особа перебувала на тимчасово окупованих територіях сходу України. А ще одна виконувала функції “зв’язкового” і здійснювала переміщення між Францією і “ДНР”.

Нинішнім рішенням апеляційний суд все ж заборонив діяльність цієї організації.

Нагадаємо, У Чехії посадили на 15 років 45-річного чоловіка, який воював за “ДНР”

Схожі публікації

Залишити коментар