Вийшов трейлер фільму «АС: Історія одного екіпажу» про бої за Слов’янськ

До річниці боїв за Слов’янськ на каналі Military video OF UKRAINE відбудеться прем’єра документального фільму «АС: Історія одного екіпажу», а вже зараз опубліковано трейлер стрічки.

Про це повідомляє Мілітарний.

Уперше унікальна відеохроніка боїв за Слов’янськ та спогади водія бронетранспортера БТР-80 «АС» старшого прапорщика Юрія Шайди буде показана великій кількості глядачів.

12 квітня 2014 року російськими загонами та місцевими колаборантами були захоплені українські міста Слов’янськ, Краматорськ і Дружківка. 13 квітня 2014 року у відповідь на вторгнення диверсійних загонів в.о. президента України Олександр Турчинов оголосив про початок Антитерористичної операції.

На початкових етапах сили українського угрупування мали приблизно 650 воїнів із підрозділів Нацгвардії «Омега», «Вега», «Ягуар», 1-го резервного батальйону оперативного призначення, понад 100 бійців СБУ «Альфа», роту десантників 80-ї ОАеМБр. В кінці квітня на посилення угрупування було відправлено два екіпажі БТР-80 22-ї окремої бригади з охорони дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав.

Вже незабаром відбудеться прем’єра з унікальними кадрами початку відсічі російської агресії на Донбасі у 2014 році.

Автори YouTube каналу Military video OF UKRAINE нагадують, що він існує завдяки відео безпосередніх учасників бойових дій. 

Як повідомлялося, нещодавно в Україні випустили пам’ятні монети «Місто Слов’янськ» та «Самійло Величко».

Схожі публікації

Залишити коментар