Україна піднялася на 13 сходинок у світовому рейтингу щастя

Україна посіла 110-у сходинку у світовому рейтингу щастя та порівняно з 2020 роком піднялася на 13 позицій.

Про це повідомляє BBC Україна з посиланням на дані Всесвітнього звіту щастя-2021 (World Happiness Report 2021), який щороку складають у рамках ініціативи ООН.

Зазначається, що Фінляндія четвертий рік поспіль очолює рейтинг найщасливіших країн у світі.

У п’ятірку лідерів також увійшли Данія, Швейцарія, Ісландія і Норвегія.

Нова Зеландія виявилась єдиною неєвропейською країною, що потрапила у першу десятку. А Британія опустилася з 13-го на 17-е місце.

Аналітики американського інституту Gallup опитали людей зі 149 країн і попросили їх оцінити свій рівень щастя.

У рейтингу враховують кілька аспектів, зокрема ВВП на душу населення, рівень соціальної підтримки, очікувану тривалість життя, свободу вибору, рівень корупції, участь громадян у благодійності та наявність негативних очікувань від майбутнього.

Найнещаснішою країною у світі визнали Афганістан, за яким слідують Лесото, Ботсвана, Руанда і Зімбабве.

Автори звіту заявили, що мешканці понад третини країн значно частіше страждають від негативних емоцій, що, ймовірно, є наслідком пандемії. Однак у 22 країнах справи пішли краще. Кілька азійських держав покращили свій торішній показник, а Китай перемістився на 84-е місце з 94-го.

За словами авторів, Фінляндія дуже високо оцінила заходи взаємної довіри, які допомогли захистити життя і засоби до існування під час пандемії. За даними Університету Джонса Хопкінса, скандинавська нація з населенням 5,5 мільйонів людей впоралася з Covid-19 набагато краще, ніж більшість країн Європи. За весь час пандемії коронавірус виявили у 70 тис. фінів, 805 з них померли.

Як повідомлялося, у жовтні 2020 року група «Рейтинг» провела загальнонаціональне соціологічне дослідження в регіонах країни, крім Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей, щодо динаміки патріотичних настроїв української спільноти. 

Схожі публікації

Залишити коментар