Конгрес українців Естонії запрошує на онлайн-презентацію книги про Ліну Костенко

від Стожари

20 березня о 17 год. за ініціативи Конгресу українців Естонії на платформі Zoom відбудеться презентація книги про Ліну Костенко – одну із найбільш знакових постатей в сучасній українській літературі.

Про це повідомляється на сторінці заходу у Фейсбук.

Як зазначається, автором книги є Олег Кудрін – власний кореспондент агенції Укрінформ, активіст української громади Росії, Естонії, а тепер Латвії видав свою книгу у харківському видавництві Folio в серії “Знамениті українці” до 90-річчя Ліни Костенко.

«Книга Кудріна за обсягом невелика, але насичена; це спроба глибше зрозуміти постать Ліни Костенко в різних її нероздільних та взаємопов’язаних іпостасях – дитина, біженка, студентка, дружина і мама, громадянин, мислитель, патріот своєї країни», – йдеться в повідомленні.

Автор пропонує читачам задуматися над життєвим і творчим шляхом цієї Людини: чому дівчинка, народжена в найважчі, темні та підневільні часи України стала чи не взірцем особистісної, життєвої і творчої свободи?

На думку Кудріна, велич Ліни Костенко в українському бутті полягає ще й у тому, що вона перекодовує нашу історію: годі рюмсати, треба тримати «лінію оборони» і невпинно йти далі.

Запрошуємо долучитися до заходу і взяти участь у презентації книги.

Книгу «Ліна Костенко» можна придбати тут і тут.

Нагадаємо, онлайн-захід відбудеться о 17.00 за Києвом на платформі Zoom. Долучитися до презентації можна за посиланням.

Як раніше повідомляв Портал української діаспори “Стожари”, українська письменниця отримала німецьку літературну премію за книгу про жіночі долі.

Ліна Костенко – одна із найвідоміших українських письменниць сучасності. Легендарна поетеса, прозаїк і громадська діячка народилася 19 березня 1930 року.

Схожі публікації

Залишити коментар