Кабмін схвалив усі рішення для застосування імплементації закону «Про оборонні закупівлі»

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України повністю виконало свої зобов’язання з розробки нормативно-правових документів для імплементації Закону України «Про оборонні закупівлі».

17 березня на черговому засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято останні дві постанови з десяти, підготовлених Мінстратегпромом.

Йдеться про постанови «Про затвердження Порядку формування та коригування очікуваної вартості товарів, робіт і послуг оборонного призначення, закупівля яких здійснюється за неконкурентною процедурою» і «Про затвердження Порядку створення функціонування та ведення електронного реєстру учасників відбору та виконавців державних контрактів (договорів), внесення до нього суб’єктів господарювання».

Як проінформував Олег Уруський, Мінстратегпром також завершив роботу над ще одним важливим документом – Стратегією розвитку ОПК України.

За словами віцепрем’єр-міністра України, найближчим часом Стратегія буде розглянута на засіданні Урядового комітету з питань нацбезпеки і оборони, стратегічних галузей промисловості, паливно-енергетичного комплексу та інфраструктури, а надалі – винесена на схвалення Кабінетом Міністрів України.

Як повідомлялося, новий посол України в США Оксана Маркарова назвала вступ України до НАТО одним з пріоритетних завдань, якнайшвидше виконання якого можливе за підтримки Сполучених Штатів.

Схожі публікації

Залишити коментар