Харлан – єдина шаблістка з України, яка відібралась на Олімпіаду в Токіо

від Комарі Альберт

Українська збірна з фехтування не змогла відібратись на командні змагання на Олімпіаду у Токіо. Ольга Харлан буде представляти Україну на індивідуальній шаблі.
Всі надії українських вболівальників на нагороди у шаблі на Олімпійських іграх у Токіо будуть покладатись виключно на сильні плечі лідера Національної збірної України.

30-річна фехтувальниця стала єдиною серед українських представниць, якій вдалось відібратись на головні змагання у кар’єрі кожного спортсмена.

У Будапешті відбувались змагання, які стали командним відбором на Олімпіаду. Жіноча збірна України з фехтування на шаблях програла в 1/4 фінала етапу Кубку Світу в Угорщині .
 
У чвертьфіналі українки болісно поступилися команді Кореї з рахунком 36:45.

Україна вперше в історії не братиме участь у командних змаганнях на Олімпіаді. Через це відповідно до регламенту країна може бути представлена на Олімпійських іграх лише однією спортсменкою, якщо не кваліфікувалась командно. Харлан же ж відібралась через те, що є номером один у світовому рейтингу.

  • Для Ольги ця Олімпіада стане вже четвертою у кар’єрі. Харлан – чотириразова призерка Олімпійських ігор. У 2008 році українка стала олімпійською чемпіонкою у Пекіні у командній шаблі. Українська збірна стала також першою командою шаблісток, яка виграла Олімпійські ігри, адже ця дисципліна дебютувала саме в Пекіні.
  • А вже через чотири роки у Лондоні дівчина здобула першу індивідуальну нагороду – “бронзу”. У 2016 у бразильському Ріо-де-Жанейро Харлан поповнила свою скарбничку “сріблом” у команді та “бронзою” в індивідуальній програмі.

Як ми повідомляли, український каратист Різван Талібов, один із лідерів збірної України, посів друге місце на етапі Karate 1-Premier League в Стамбулі.

Схожі публікації

Залишити коментар