У Прилуках відбувся перший етап Чемпіонату світу з OFFroad перегонів за версією RFC Ukraine

На Масницю 13-14 березня біля міста Прилуки Чернігівської області відбувся 1-й етап Чемпіонату світу з OFFroad перегонів за версією RFC (Rain Forest Challenge) Ukraine “Масляна”. Співоргпнізатором заходу виспупив прилуцький позашляховий клуб “Росомаха”. Партнер змагання – вода “Джиперська”.

Портал української діаспори світу “Стожари” є офіційним інформаційним партнером усіх спортивних заходів OFFroad перегонів за версією RFC Ukraine.

Уперше в Україні перегони за версією RFC відбувалися за таких погодних умов – після періоду весняного потепління раптово випав сніг. Це, звичайно, додало певних складнощів учасникам.

Організатори влаштували зручний, цікавий та видовищний формат події – на компактно розташованих різноманітних локаціях фактично одночасно відбувалося ДВОЄ перегонів:

1) для любителів – Масляна;

2) та для професіоналів – власне спортивний, перший етап ЧС за версією RFC Ukraine.

На перегони зібралося майже дві сотні екіпажів з різних куточків країни – Київ, Харків, Львів, Одеса, Суми, Полтава, Чернігів, Конотоп, Кременчук , Хорол, Лубни, Сєвєродонецьк, Прилуки та інші.  У змаганнях взяли участь представники десятків OffRoad клубів України.

Це далеко неповний перелік українських джиперських клубів, які взяли участь у перегонах під Прилуками

Самі учасники змагань активно коментують в соцмережах та групах месенджерів рівень проведення цієї спортивної події національного масштабу.

Українські джипери та численні глядачі перегонів продовжують з захватом ділитися своїми враженнями та обговорювати найяскравіші епізоди цих вихідних під Прилуками, публікують фото та відеоматеріали відзняті на змаганнях.

Нагородження було досить масштабним, оскільки переможці визначалися в кількох категоріях складності. Тож кубки та пам’ятні призи отримали:

  • 12 екіпажів-призерів з любителів OffRoad в гонці «Масляна»
  • та 15 екіпажів-призерів (плюс “Абсолют)” із числа профі-спортсменів OffRoad першого етапу Чемпіонату світу за версією RFC.

Серед подарунків були корисні речі для авто та активного відпочинку. Крім того, найзавзятіші джипери були нагороджені подарунковими сертифікатами на відпочинок у готельно-ресторанному комплексі “Панська Ровінь” в Карпатах.

2-й етап Чемпіонату світу з OFFroad перегонів за версією RFC Ukraine заплановано провести влітку в Одесі, 3-й етап – відбудеться 4-5 вересня (локація Марефа), стосовно четвертого наразі організатори у пошуках партнера з проведення.

Тож попереду в українських джиперів участь у фіналі Чемпіонату світу з OFFroad перегонів за версією RFC (Rain Forest Challenge), який проходитиме у Малайзії.

Нагадаємо, в перегонах RFC Malaysia Grand Final у 2019 році Україну успішно вже представляв екіпаж автомобілю Shrek, який побудували одесити. За результатами гонки під Прилуками, безперечно, він і зараз є одним з головних лідерів українського OFFroad. Геннадій та Олег Тригуба зайняли Перше місце в класі ТР3 та друге місце в абсолютному заліку.

Вірогідно, що на фінал 2021 року в Малайзію знову поїде екіпаж Шреку. Зараз хлопці активно готуються представляти Україну на змаганнях світового рівня і цього разу вони націлені на абсолютну перемогу! Варто зауважити, що незайвою в цій справі буде будь-яка спонсорська підтримка.

Нагадаємо, раніше лідер OFFroad клубу “Росомаха” розповів секрети успіху наших джиперів.

Схожі публікації

Залишити коментар