На Закарпатті створять сучасні “комунальні кінозали” для перегляду українського кіно

від Комарі Альберт

В Україні стартує пілотний проєкт, покликаний забезпечити доступ до перегляду вітчизняної кінопродукції, її промоцію та вироблення ефективної фінансової моделі функціонування кінопрокату.

Зокрема, цей проєкт втілюватимуть у трьох містах Закарпаття.

У центрі Ужгорода, Виноградова та Рахова є великі зали, які можуть бути осучаснені і можуть використовуватися як кінозали. Нарешті тисяча глядачів зможуть дивитися справжнє українське кіно, адже у пріоритеті – створення якісного і конкурентоспроможного продукту національного кінематографу, його популяризація та покази для населення.

Цей амбітний проєкт передбачає використання 250 глядацьких місць у Закарпатській обласній філармонії, 250 – у Виноградівському та 500 (!) – у Рахівському міських будинках культури. Це будуть перші комунальні кінозали у цих містах та в області загалом (за винятком одного такого закладу у Тячеві, який тепер не функціонує). 

У межах ініціативи за кошти Державного бюджету планують закупівлю цифрового обладнання та навчання персоналу. 

Пілотний проєкт зі створення сучасних кінозалів реалізовуватимуть на умовах фінансового партнерства між державою та відповідною територіальною громадою у Закарпатській, Харківській, Одеській, Рівненській та Дніпропетровській областях, повідомили в Закарпатській ОДА.

Як повідомлялося, минулого року у Києві відкрили перший у Східній Європі кінотеатр із новою технологією екрану.

Схожі публікації

Залишити коментар