Україна буде створювати закордонні посольства з резиденцією в Києві

від Стожари

15 березня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про деталі Указу Президента України №99/2021 про закордонні дипломатичні установи, а також про створення нових мобільних та ефективних посольств, які дозволять значно розширити дипломатичну присутність України у світі.

Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ України.

За словами Дмитра Кулеби, нововведення дозволять оптимізувати управління та зробити посольства більш мобільними, ефективними та економними для платників податків: “Відтепер ми зможемо створювати посольства України за кордоном із резиденцією в Києві. Тобто посольство фізично знаходиться в Україні та забезпечує присутність нашої держави в іноземній країні дистанційно. В еру тотального онлайну така установа може виконувати практично всі ті самі функції, що й фізично розташована у країні перебування”.

Глава МЗС України підкреслив, що такий формат дистанційної дипломатичної присутності успішно функціонує у багатьох іноземних країнах, зокрема Європейського Союзу, і нині Україна починає втілювати цей передовий досвід як доповнення до традиційних форматів дипломатичної присутності.

Разом з тим, міністр розповів про новий формат посольств України за кордоном “1+2” – посол і два дипломати – який нині починає впроваджувати Міністерство закордонних справ.

“Дипломатична служба багато в чому подібна до військової. Її майбутнє – за компактними, мобільними підрозділами, які здатні швидко та ефективно виконувати  поставлені завдання. Тому ми розробили новий формат. Посольства 1+2 стануть саме такими компактними дипломатичними командами, зокрема в країнах і регіонах, в яких Україна досі не була представлена”, – зазначив Кулеба.

Схожі публікації

Залишити коментар