У США розвиватимуть український стартап: Пристрій «Кардіомо» може попередити про інсульт

У Сполучених штатах Америки группа українських розробників зареєструвала стартап, який може попередити про загрозу інсульту. Пристрій «Кардіомо» вимірює електрокардіограму пацієнтів і може розповісти про небезпечні зміни серцебиття.

Про це розповідає Голос Америки.

«Кардіомо» легко фіксується на тілі. Дані надходять на додаток на телефон, а потім до хмарного сховища. Аналізує інформацію штучний інтелект. Також додаток вимірює температуру тіла та частоту дихання.

Ідея пристрою належить киянину Роману Бєлкіну.

«Я розробив цей пристрій, щоб знати як моя мама себе почуває, бо вона, як і багато хто, має проблеми з серцем», – розповів пан Бєлкін.

Мати Романа і стала першим тестером пристрою «Кардіомо». Потім пристрій випробовували на інших пацієнтах з проблемами серця. Так виявили, що він може запобігти деяким інсультам.

Команда українських розробників пристрою «Кардіомо»

За словами лікаря-кардіолога інституту серця МОЗ України Ярослава Скибчука, ці пристрої потрібні, щоб виявити короткі порушення серцевого ритму, які можуть викликати тромбоутворення у певних відділах серця та порушення мозкового кровообігу. Якщо лікар побачить ці порушення ритму, він може уважніше вивчити стан пацієнта. Також пристрій може допомогти й у зовсім критичній ситуації.

«Одразу надсилається сповіщення до лікаря та в систему краніометр, також можна налаштувати, щоб відправлялося до близької людини та навіть до швидкої допомоги, щоб вона одразу відреагувала і приїхала, адже людині важливо допомогти в перші 20-30 хвилин після того,  як це сталося», – пояснив пан Сафроненко.

У планах стартапу – активно розвиватися на американському ринку. Проте, хоч компанія зареєстрована у США, зараз українським стартапом дуже зацікавилися й у Європі – «Кардіомо» вже сертифікують у Нідерландах.

Раніше ми також розповідали про рятівну розробку волонтера-винахідника Олександра Почтаря – він розповів, як будь-де можна вирішити проблему забезпечення питною водою, зокрема на фронті.

Схожі публікації

Залишити коментар