За кількістю встановлених Тарасу Шевченку пам’ятників маємо світовий рекорд!

від Комарі Альберт

Напередодні святкування річниці з Дня народження Тараса Шевченка Міністерство закордонних справ України заявляє про світовий рекорд за кількістю встановлених Шевченку пам’ятників.

Про це МЗС повідомило у Фейсбуці.

«У день народження великого Кобзаря у нас особливий подарунок – Міністерство закордонних справ України отримало світовий рекорд за кількістю встановлених йому пам’ятників. Ми нарахували 99 пам’ятників Тарасу Шевченку у 44 країнах світу. Крім того, ще 1068 пам’ятників – на території України», – йдеться в повідомленні.

Інформацію про кількість пам’ятників дипломати ретельно збирали протягом року, перевіряли її українські посольства та державні обласні адміністрації.

Як заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, «ми хотіли зробити Тараса Григоровича Шевченка світовим рекордсменом і підкреслити, що Україна – там, де ми живемо, розмовляємо нашою мовою, пам’ятаємо нашу історію і сповідуємо наші цінності. Україна там, де Шевченко. У наших серцях, у пам’ятниках, як символ боротьби за волю, права та свободи».

Нагадаємо, у мережі показали фотографії села Керилівка (до 1929 — Кирилівка) Звенигородського повіту Київської губернії – тепер Шевченково Звенигородського району Черкаської області. На фото, окрім селищних споруд, можна побачити і його жителів, а також традиційний одяг.

Схожі публікації

Залишити коментар