На думку секретаря РНБО, англійська мова може бути другою мовою в Україні

від Комарі Альберт

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що в гібридній війні з російським агресором Україні варто активніше використовувати англійську мову.

Про це пан Данілов заявиви, виступаючи на форумі “Україна 30. Культура. Медіа. Туризм”.

“На превеликий жаль, за 30 років ми не визначили українську мову, як первинну фундаментальну мову нашої незалежності. І друге питання – на превеликий жаль, ми за 30 років не збагнули питання англійської мови, яка має бути обов’язково другою мовою в країні. Для того, щоб ми з вами були убезпечені від тих атак, від яких ми сьогодні потерпаємо від Російської Федерації”, – відзначив чиновник.

На думку Данілова, багато політиків та президентів в Україні загравали з російською мовою, продовжуючи “копати під себе яму”. Тепер держава агресор на 100% використовує мовне питання у гібридній війні з Україною.

За словами секретаря РНБО, знання молоддю англійської мови є запорукою незалежності української держави. На думку Данілова, англійська мова “має бути використовувана з дитячого садочка, школи”.

Наразі, в Україні, мовляв, багато людей, які навчають англійській, але дуже мало, які справді її знають та користуються.

Секретар РНБО вважає: коли суспільство вдасться налаштувати на англомовні видання, тоді питання, яке зараз стоїть на порядку денному – лінгвістичної війни, яку веде Російська Федерація, – може поступово зникати.

Як повідомлялося, українські військові звання переведено на коди військових рангів НАТО.

Схожі публікації

Залишити коментар