У 2021 році Україна відкриє нові посольства та генконсульства у 6 країнах

Україна цього року відкриє 3 нових посольства та 3 генеральних консульств у шести країнах.

Про це в п’ятницю, 5 березня, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу.

«Україна вже розпочала роботу з відкриття нових посольств та консульств у світі. Буде створено посольство України в Республіці Гана – це відповідає курсу на зміцнення наших позицій в Африці, посольство України в Республіці Філіппіни – країна дуже складна, з нею потрібно працювати, щоб вона стала більш прихильною до українських ініціатив у міжнародних організаціях, насамперед в ООН… На повноцінне посольство буде перетворено посольство України в Чилі – зараз це відділення іншого посольства», – сказав пан Кулеба.

Чиновник також уточнив, що буде створено генеральне консульство України в індійському місті Мумбаї, яке є величезним бізнес-центром, а також у польському місті Вроцлаві та в румунському місті Сігету- Мармацієй, яке є «столицею» українства в цій країні.

“Ці нові представництва – це нові додаткові можливості захищати інтереси української держави, України, українського бізнесу та українських громадян. Я обіцяю, що ці посольства і консульства будуть швидко створені, і ми призначимо туди професійних людей”, – запевнив очільник МЗС.

Як повідомлялося, раніше Кулеба розповів про пріоритети української дипломатії на наступний рік.

Схожі публікації

Залишити коментар