Художню виставку до 8 Березня відкрили в галереї “Ужгород”

від Комарі Альберт

36 картин представили закарпатські художники в галереї “Ужгород” в обласному центрі.

Про це розказав її організатор Микола Шете. За його словами, виставку присвятили початку весни та 8 Березня.

Авторка картини “Букет” Наталія Сіма-Павлишин зобразила на полотні айстри. Вона розповідає: “Малювала вдома на терасі, і намалювала за один прийом, як кажуть. У майстерні я потім її трішки відшліфувала: це акварель, але завершувала пастеллю, зашліфовувала”.

“Флора” — так назвав свій триптих художник Едуард Приходько. Написав ці картини акриловими та олійними фарбами. “Зазвичай я працюю у такій більш монотонній гаммі, але чомусь з початком весни, я захотів трошки свободи”, — розповів художник.

Відвідувачка галереї Оксана Довганич каже: “Мені на експозиції виставки сподобалися роботи Едуарда Приходька, такий його творчий експеримент, тому що він художник більш ліричних композицій”.

Виставку, приурочену до 8 березня, роблять шостий рік поспіль, каже директор галереї “Ужгород” Микола Шете. “Ми традиційно робимо виставку натюрморту і квітів, і приурочиємо її до 8 березня. Беруть участь у цій виставці 30 художників, які представили 36 робіт. Виконані вони здебільшого у техніці олія, темпера, акварель”, — говорить директор галереї.

За словами Миколи Шете, триватиме виставка два тижні.

Як повідомлялося, у Сеулі провели виставку українських художників-ілюстраторів.

Схожі публікації

Залишити коментар