Джима здобула “срібло” спринту з біатлону на етапі Кубку світу в Нове-Мєсто

від Комарі Альберт

У суботу, 6 березня, у чеському Нове-Мєсто жіночим спринтом продовжився 8-й етап Кубка світу з біатлону. Юлія Джима стала другою, поступившись лише норвежці Тіріль Екхофф.

Тіріль Екхофф вкотре продемонструвала, що є однією з найкращих біатлоністок світу. Норвежка одного разу схибила на “лежці”, а от її стрільба стояче була бездоганною. Хоча представниця Норвегії дещо відклала останній постріл, але влучила.

Юлія Джима вже з першого вогневого рубежу була поблизу лідерів, а вже після “стійки” захопила лідерство. Однак досвідчена українка не довго була на вершині, її випередила Екхофф. Трійку лідерок замкнула італійка Ліза Вітоцці, яка ідеально пройшла дві стрільби.

Це – перша особиста нагорода Юлії в цьому сезоні і третя – в кар’єрі.

1. Тіріль Екхофф (Норвегія) (1+0) 18:48.4
2. Юлія Джима (Україна) (0+0) +9.3
3. Ліза Вітоцці (Італія) (0+0) +15.0

​16. Дарія Блашко (Україна)
22. Анастасія Меркушина
34. Олена Підгрушна
40. Валя Семеренко

Хід гонки

Відразу 5 біатлоністок представляли збірну України у жіночому спринті. Першою серед українок на старт вийшла Дарія Блашко, яка стартувала 20-ю. Вона вдало пройшла перший вогневий рубіж – без хиб. Юлія Джима підтримала свою землячку та вибила 5 з 5.

Друга стрільба Блашко була не така переконлива. Українка одного разу влучила у “молоко”. Джима провела феноменальну другу стрільбу, а її швидкість була неймовірною – другий нуль від бронзової чемпіонки світу у естафеті. На фінішному колі їх не вистачило лише трішки, щоб стати переможницею спринту. Норвежка Тіріль Екхофф наче пролетіла на останньому колі та посунула киянку на 2 місце на фініші.

Для капітана нашої збірної Олени Підгрушної складно розпочалась ця гонка – 2 промахи. На “стійці” досвідчена українка додала ще одне штрафне коло. До цього четвертою на старт гонки вийшла Валя Семеренко, яка не брала участь у естафетній гонці.

Валя не швидко, але впевнено провела “лежку” – чисто. Відразу обидві українки Меркушина та Семеренко під’їхали на вогневий рубіж, але їх стрільба була зовсім протилежною. Анастасія пішла на друге своє коло з нулем, а Валя поїхала на два штрафні коло.

Друга стрільба була теж швидкою у виконанні Меркушиної, але цього разу на 150 метрів штрафних таки довелось заїхати.

Найвищого результату серед українок досягла пані Джима – 2 місце. У топ-40 заїхали всі представниці України.

Як повідомлялося, нещодавно біатлоністка Юлія Джима відкрила лік медалей для української команди у сезоні-2020/2021.

Схожі публікації

Залишити коментар