Вінницька мисткиня відтворить 120 давніх українських пісень

10 червня 2021 року виповнюється 120 років від дня народження одного з найвідоміших подільських фольклористів – Гната Трохимовича Танцюри. До його ювілею Юлія Васюк відтворить 120 народних пісень, записаних ним сто років тому на Поділлі.

Про це мисткиня написала на своїй сторінці у Фейсбук.

«Його фольклористична спадщина неймовірно багата, різнобічна, зібрана з великою увагою до дрібниць і нюансів», – наголошує пані Юлія.

За її словами, лише від однієї співачки Явдохи Зуїхи із села Зятківці на Вінниччинні Гнат Трохимович записав 1008 пісень, 925 з яких впорядковано в славнозвісне видання «Пісні Явдохи Зуїхи».

До ювілею вінницького збирача фольклору, Юлія Васюк відтворить 120 пісень, записаних ним від Явдохи Зуїхи близько 100 років тому з 1918 по 1929 роки.

«Це буде набияким викликом і досвідом для мене, адже щодня я маю публікувати по одній-дві пісні. Вони будуть обрані мною рандомно і виконуватимуться в різних локаціях та обставинах. Бажаючих долучитися – сердечно запрошую», – наголосила пані Юлія.

Раніше ми розповідали, про канадську співачку Марічку Марчик, яка створює онлайн-енциклопедію старовинних українських пісень.

Схожі публікації

Залишити коментар