Для військових країн-членів НАТО українці напишуть навчальний курс «Поліція у гібридній війні»

У Львові триває обговорення процесу написання курсу «Військова поліція у гібридній війні» для військовослужбовців країн-членів НАТО та їхніх партнерів.

Про це повідомляє АrmyІnform.

“На базі 25-го навчального центру Військової служби правопорядку ми спробуємо написати курс, котрий потім використовуватимуть у  Збройних Силах України та Північноатлантичному альянсі. Курс писатимуть переважно українські військові, а вже власне аналізуватимуть, редагуватимуть та будуть його затверджувати представники Центру досконалості військової поліції НАТО з польського міста Бидгощ”, − розказав керівник центру підполковник Олег Керницький.

До обговорення та планування курсу також долучились іноземні колеги з Канади та Литви.

“Ми плануємо написати курс практично з чистого листа, опираючись лише на власний досвід. Адже якраз українська армія стала однією з перших у світі, котра зіштовхнулась з таким поняттям як гібридна війна, − додав представник 25-го навчального центру ВСП старший лейтенант Андрій Качмар.

Разом із канадськими та литовськими колегами українські військовослужбовці з центру ІПСО Сил спецоперацій, військові журналісти львівського офісу АрміяInform та представники ВСП ЗСУ обговорюють на конференції мету та завдання такого курсу. Після цього спільно напишуть практично-лекційний курс на прикладі та досвіді українських військових під час їхньої участі в гібридній російсько-українській війні на Донбасі.

Обговорення  та планування курсу триватиме до кінця тижня, а вже самі практичні заняття та написання матеріалу розпочнуться на початку наступного місяця

Як повідомлялося, війна, на жаль, триває й велике навантаження по порятунку поранених захисників Вітчизни лягає на плечі медиків обласної клінічної лікарні імені І.І. Мечникова умісті Дніпро. Цінний досвід майже семи років битви за життя найдостойніших синів України клініка презентувала у форматі електронного атласу бойової вогнепальної травми.

Схожі публікації

Залишити коментар