В питанні вступу України до НАТО слід розраховувати на підтримку США

від Комарі Альберт

Новий посол України в США Оксана Маркарова назвала вступ України до НАТО одним з пріоритетних завдань, якнайшвидше виконання якого можливе за підтримки Сполучених Штатів.

За словами дипломата, для України важливо бути залученою до світової системи колективної безпеки.

“Це дуже важливий пріоритет, і ми сподіваємося за підтримки нашого стратегічного партнера (США – УП) максимально швидко зробити всередині країни усе необхідне, щоби отримання плану дій щодо членства і наш вступ до Альянсу стали реальністю якнайшвидше”.

Маркарова також одним з пріоритетів назвала отримання від США допомоги у підвищенні спроможності Збройних сил України.

“Ми вже почули від президента Байдена про готовність США більше допомагати Україні, в тому числі з озброєнням. Але питання не тільки в тому, щоби отримати зброю, а також  у розбудові спроможності наших Збройних Сил. Я думаю, що у нас є багато можливостей і для двосторонньої співпраці з США для посилення нашої армії, і для підвищення безпеки в Чорноморському регіоні”, – наголосила вона.

Маркарова запевнила, що дипломати будуть розвивати інвестиційну співпрацю з США в оборонній сфері і залучати стратегічних партнерів України до всіх існуючих на сьогоднішній день форматів протидії російській агресії проти нашої держави.

Як повідомлялося, українські військові звання переведено на коди військових рангів НАТО.

Схожі публікації

Залишити коментар