Донеччанка, що пережила полон в “ДНР”, розповіла, як не зламатися

Донеччанка Ірина Довгань пережила полон і стала символом українського Донбасу. Вона вижила, аби допомагати іншим. 

Про це розповідає Шотам.

У 2014 році пані Ірину взяли в полон найманці “ДНР”, за те що жінка допомагала українській армії. Бойовики обгорнули Ірину жовто-блакитним стягом, прив’язали до стовпа в Донецьку: на неї кидались, плювали і били ногами, знімали знущання на камери телефонів. Ті жахливі кадри облетіли всю країну і навіть світ.

“Мене катували і мучили в полоні не мешканці Донбасу, а громадяни країни-агресора, найманці”, — заявила колишня полонена.

Врятувала лише фотографія у New York Times та іноземні журналісти. Світлина стала символом українського Донбасу — і жінку відпустили.

Ірина втратила дім і косметологічний кабінет у Ясинуватій, але не втратила оптимізму.

“Я вирішила, що найбільше користі принесу, якщо буду розповідати всім, що пережила, і від кого це пережила”, — говорить пані Довгань.

Її свідчення увійшли у звіти ООН, Європарламенту та Міжнародного Кримінального Суду. Зараз вона з волонтерами допомагає цивільним полоненим.

Також пані Ірина їздить в ООС і робить косметичні процедури жінкам-військовим.

“Допомагати армії — моя власна психологічна реабілітація. Можливість відновити себе колишню і не зламатися”, — каже волонтерка.

Раніше ми також розповідали про рятівну розробку волонтера-винахідника Олександра Почтаря – він розповів, як будь-де можна вирішити проблему забезпечення питною водою, зокрема на фронті.

Схожі публікації

Залишити коментар