У Краківському музеї князів Чарторийських запустили аудіогід українською

У Польщі в Краківському музеї князів Чарторийських у лютому 2021 року для відвідувачів став доступним аудіогід українською мовою.

Про це у Фейсбуці повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Варто зазначити, що Краківський музей князів Чарторийських – один із найдавніших музеїв Польщі, відкритий у 1878 році. У його стінах зберігаються твори європейського живопису XIII – XVIII століть, пам’ятки європейського та ісламського декоративно-художнього мистецтва від середньовіччя до XIX сторіччя, графіки, стародавнього мистецтва та предметів військового призначення.

Музей князів Чорторийських є власністю Фонду князів Чорторийських, який створив нащадок Великих князів Литовських, Руських (Українських) та Жемантійських Адам Кароль Чорторийський та є філією Національного музею Кракова.

Національний музей у Кракові не лише на найвищому рівні зберігає й опрацьовує довірений йому безцінний спадок, але й провадить активну освітню та видавничу діяльність. Про заходи, які організовує Національний музей у Кракові детальніше можна дізнатися на інтернет-сторінці музею http://www.muzeum.krakow.pl

Як повідомлялося, у китайському музеї Ґуґун з’явиться аудіогід українською.

Схожі публікації

Залишити коментар