У Чорнобильської зони з’явився Офіційний логотип

від Комарі Альберт

У Києві 19 лютого офіційно представили бренд-бук і логотип Чорнобильської зони, які розробляла українська креативна агенція Banda Agency.

Перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдана Боруховський каже: “Чорнобильська зона є унікальним явищем на нашій планеті і ми повинні трохи змінити основні наративи, які використовуються при її згадуванні. Так, це – зона відчуження. Але це – зона розвитку. Зона збереження і пам’яті, але і зона майбутнього”.

Слід згадати і про слова заступника голови Державного агентства України з управління Зоною відчуження Максима Шевчука: “Агенція Banda провела велику роботу і з українськими, і з закордонними фокус-групами різного віку та статі. Вони створили портрет типового відвідувача Зони відчуження – і на основі розробила стратегію та бренд-бук. Що важливо, ця робота була зроблена для нас безкоштовно”.

Бренд представили 19 лютого у Києві.

За основу логотипу, який розробила креативна агенція Вanda за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державного агентства з управління Зоною відчуження та Державного агентства розвитку туризму, взяли форму поверхні реактора, з якого все почалося.

Це відправна точка існування лого, яка бере початок із Чорнобиля’86. І з кожним роком зображення змінюється та поступово зникає. Кінцева точка існування логотипу – 2064 рік, коли Чорнобильську електростанцію буде повністю виведено з експлуатації.

Banda Agency — українська креативна агенція, що діє з 2011 року. Серед відомих проєктів агенції – Новий брендинг України Ukraine Now, брендинг Євробачення 2017 Celebrate diversity, новий бренд ВДНГ.

Як повідомлялося, Чорнобильcька зона відчуження вже давно стала туристичним магнітом, особливо для іноземців, які приїздять спеціально саме сюди — тільки у 2019 році зону відчуження відвідали 124 тисяч туристів.

Схожі публікації

Залишити коментар