СКУ не припинить говорити по всьому світу правду про Революцію Гідності та Героїв Небесної Сотні – Павло Ґрод

Українська діаспора, попри масштабну дезінформацію з боку РФ і численні намагання фальсифікації фактів, говорила і буде говорити по всьому світу правду про події останніх років, які стали для нашої країни державотворчими – численні Майдани, Революцію Гідності та Героїв Небесної Сотні.

Про це йдеться в заяві оприлюдненій Світовим Конґресом Українців до сьомої річниці Революції Гідності.

«У 2014-му, на численних Майданах, українська діаспора поширювала правду про українські події в світових столицях. Минуло 7 років, однак наші голоси не стихали і не стихнуть», – зазначив президент СКУ Павло Ґрод.

Він закликав світові спільноти не піддаватися провокаціям російської дезінформації, спрямованим на дискредитацію Революції Гідності.

«Небесна Сотня – віддані герої, котрі ризикували життями задля вільного, гідного, європейського, демократичного вибору українців», – наголосив очільник СКУ.

Глава світового українства зазначив, що сьогодні Україна відіграє роль «провідної зірки демократії» в регіоні, показавши народам Білорусі та Росії приклад того, як до кінця стояти за свободу – «тоді режим паде».

Пан Грод резюмував – Герої Небесної Сотні заплатили своїми життями за розвиток в Україні гідності, демократії, рівності, верховенства закону і права. Варто зазначити, що винних в їхніх смертях досі не притягнуто до відповідальності.

Раніше ми також писали, Євромайдан змінив багатьох людей. Під час Революції гідності зародилося багато ініціатив, які до певної міри стали одними з символів Майдану. Чи вдалося розширити дух Євромайдану по громадах та інших країнах, чи все завершилося там, де і почалося?

Схожі публікації

Залишити коментар