Український Інститут Америки організовує онлайн-зустріч з письменницею Оксаною Забужко

Український Інститут Америки запрошує усіх бажаючих на онлайн-спілкування з відомою українською письменницею Оксаною Забужко. Захід заплановано на 21 лютого.

Про це повідомляється в анонсі події на Фейсбук.

Зазначається, що на віртуальній зустрічі Оксана Забужко розповість про свої останні видавничі проекти, мистецтво письменництва, а також про культурні та соціальні події в Україні, які надихають її писати.

Пряме включення з письменницею відбудеться у неділю, 21 лютого, о 14 годині для мешканців Нью-Йорку та о 21 годині за київським часом. В чаті усі охочі зможуть залишити коментарі до розмови або поставити запитання.

Реєстрація доступна для всіх бажаючих за посиланням.

Варто зазначити, що письменниця й поетеса Оксана Забужкоє авторкою понад 20 книжок:

  • поетичних збірок «Травневий іній», «Автостоп», «Друга спроба: Вибране»;
  • прозових творів: «Польові дослідження з українського сексу», «Казка про калинову сопілку», «Музей покинутих секретів»;
  • філософсько-літературознавчих праць «Шевченків міф України», «Notre Dame d’Ukraine»;
  • збірок есе: «Хроніки від Фортінбраса», «З мапи книг і людей», «І знов я влізаю в танк…».

Твори Забужко перекладено у понад 20 країнах світу, екранізовано, інсценізовано, покладено на музику. 2013-го року роман «Музей покинутих секретів» було відзначено премією Центральної і Східної Європи «Ангелус».

Як повідомлялося, посол України в Австрії Олександр Щерба у квітні представить на розсуд читачів англомовну книгу про українське політичне життя «Ukraine vs. Darkness: Undiplomatic Thoughts» («Україна проти тьми. Недипломатичні думки»).

Схожі публікації

Залишити коментар