“Українська ініціатива в Чеській Республіці”: Що робити при переписі населення

Громадська організація «Українська ініціатива в Чеській Республіці» закликала українців Чехії відзначити свою національність у весняному переписі населення, обов’язковому як для корінних жителів, так і для іноземців.

Про це йдеться в інформаційному ролику на каналі Ukrainian Europe – Українська Європа.

У двідеозверненні шестеро українців у Чехії – оперний співак Євген Шокало, готельна працівниця Надія Андрусишин, будівельний декоратор та музикант Олександр Вертебний, вчитель Наталія Сизоненко, юрист Ілля Антонов та народжена у Празі учителька Ольга Мандова – розповіли про важливість формального відзначення української національності під час перепису у Чеській Республіці.

«Я народилася в Празі, моя родина – з України. Для мене важливо поширювати українську культуру, літературу, звичаї в Чехії, освітлювати цікаві моменти української історії в Чехії. Під час перепису населення не забуваю і записую себе українкою!», – поділилася вчителька гімназії та керівниця хору Ольга Мандова.

Перепис населення у Чеській Республіці в 2021 році проходитиме в дистанційному режимі з 27 березня до 9 квітня.

Вже з 12 березня там запрацює контактний центр. Також на офіційній сторінці можна буде скористатися чатботом. Питанняможна ставити по телефону, електронною поштою або в живому чаті.

Метою підрахунку є створення доступної статистичної інформації про фізичних осіб, домашнє господарство, квартирний та домовий фонд на всій території Чехії на момент підрахунку.

Такий перепис населення проводять в Чехії раз на 10 років, перший підрахунок відбувся 1 березня 2001 року. Результати перепису 2021 року, як очікується, мають бути відомі вже цьогоріч.

Раніше ми писали, куди їдуть закарпатці й де працюють в умовах карантину.

Схожі публікації

Залишити коментар