В Португалії залишив цей світ активіст української діаспори Микола Чабан

В Португалії у ніч на 17 лютого помер один із засновників Спілки української молоді в Португалії, лікар Микола Чабан.

Про це повідомило Посольство України в Португальській Республіці у Фейсбуці.

«З глибоким сумом колектив Посольства України в Португальській Республіці дізнався, що цієї ночі Господь забрав у вічність чудову людину, лікаря, патріота – Миколу Чабана», – зазначили у відомстві.

Пан Микола проявляв активну громадянську та патріотичну позицію, організовуючи та допомагаючи в проведенні багатьох заходів діаспори. Зокрема, він займався питанням встановлення пам’ятника Тарасу Шевченку у Лісабоні, на волонтерських засадах допомагав людям в організації «Медики без кордонів», активно долучався до протидії поширенню COVID-19 та захисту людей від інфікування.

Понад 17 років він працював в громадській організації «Лікарі Світу», що надає допомогу малозабезпеченим та людям, які втратили працю, емігрантам, безхатькам, які живуть на вулиці, всім тим хто немає доступу до медичного забезпечення.

Лікар Чабан працював в одному з центрів для безхатьків у Лісабоні. Кожного дня пан Микола приймав більш як 60 людей, яких потрібно було не тільки обстежити, а й навіть просто вислухати, попіклуватися.

Раніше ми розповідали про військових лікарів – лауреатів премії Кабінету Міністрів України, гордість нації.

Схожі публікації

Залишити коментар