Румунія ще на місяць продовжила заборону на в’їзд іноземців

від Комарі Альберт

Румунія до середини березня продовжила заборону на в’їзд іноземних громадян у зв’язку з епідемією коронавірусу.

Оголошення про це розмістило посольство України в Румунії.

Заборона діятиме щонайменш до 13 березня включно, з можливістю подальшого продовження.

Для низки категорій, втім, передбачені винятки – якщо це члени родини громадянина Румунії або громадян інших країн ЄС, Європейського економічного простору або Швейцарії, які проживають у Румунії; іноземців з довгостроковими візами, дозволом на проживання, або документом еквівалентний дозволу на проживання, виданий компетентними органами або інший еквівалентний документ, виданий компетентними органами інших держав, згідно з законодавством ЄС.

Під обмеження не потрапляють також іноземці, які їдуть в країну з професійною метою і мають документальне підтвердження цього; перевізники та інші категорії персоналу, задіяні у перевезенні товарів, дипломатичний і консульський персонал, персонал міжнародних організацій та члени їх сімей, військовий персонал або персонал, який може забезпечувати гуманітарну допомогу.

Проїзд транзитом дозволяється лише за наявності документів, які підтверджують транзитну мету поїздки і дають підстави для в’їзду в країну слідування. При цьому мандрівники повинні рухатися за визначеним маршрутом і без зупинок.

Іноземці з категорій-винятків, якщо вони приїздять з країни високого ризику, повинні будуть залишатися на самоізоляції протягом 10 днів, якщо при в’їзді надають довідку про негативний тест на коронавірус, та 14 днів – якщо не мають довідки про тест.

Як повідомлялося, навесні з України до Польщі запустять три нові авіарейси.

Схожі публікації

Залишити коментар