“МАЙДАН. Шість літер нашої свободи”: Дивіться прем’єру фільму 20 лютого

У суботу, 20 лютого, суспільні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА покажуть документальний фільм власного виробництва «МАЙДАН. Шість літер нашої свободи».

Стрічка складається з шести глав. Кожна літера зі слова «майдан» є назвою глави, яка символізує тему, дотичну до подій Революції Гідності, спогади, якими діляться герої фільму.

Авторки розкажуть про маму загиблого на Майдані Романа Гурика, покажуть розповідь координаторки «Євромайдан-SOS» Олександри Матвійчук, стрімера Майдану Андрія Дубчака, представника Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Рівненській області Андрія Преподобного і митця Олексія Сая.

«Ми “розкладаємо” Майдан на шість літер — шість історій, шість уламків спогадів, з яких, як зі шматочків льоду, складається наша свобода. Роблячи цей фільм, ми на собі відчули, наскільки живими й болючими лишаються наші майданівські переживання. Сто відсотків: цю історію ми ніколи не зможемо “проїхати”, забути, сприймати як формальну дату в календарі», — зазначила співавторка стрічки Анна Єресько.

Історії з фільму показують основні події Революції Гідності, де учасники подій зможуть віднайти власні спогади.

Крім того, 20 лютого буде також показано низку інших тематиних фільмів.

Нагадаємо, в Україні 20 лютого відзначають День Героїв Небесної сотні на вшанування подвигу учасників Революції Гідності. Саме цього дня 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану.

Як повідомлялося, посольство України в Румунії закликало вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Схожі публікації

Залишити коментар