Львівську оперу «Лис Микита» відтепер можна переглянути онлайн

Львівська національна опера презентувала відеоверсію вистави для сімейного перегляду «Лис Микита» сучасного українського композитора Івана Небесного за мотивами казки Івана Франка. Відеоверсія вистави була здійснена за підтримки Українського культурного фонду.

Опера «Лис Микита» доступна для перегляду на YouTube каналі театру.

Тож батьки разом із своїми дітьми, знаходячись у будь-якій країні, мають змогу переглянути онлайн оперу із вяскравими масками та костюмами персонажів, 3D-анімацією, повітряними гімнастами тощо. Вихід відеоверсії вистави присвятили «дню народження» опери, а саме – першій річниці з її світової прем’єри 21 лютого 2020 року на сцені Львівської національної опери.

«Лис Микита» був написаний композитором Іваном Небесним на замовлення театру в рамках програми розвитку Василя Вовкуна «Український прорив». Композитор працював над нею три роки. В оркестрі, поряд із традиційними інструментами, звучать українські народні – цимбали, бандура, ліра і трембіта.

Наприкінці 2020 року виставу та її постановників – лібретиста та режисера Василя Вовкуна, композитора Івана Небесного та художницю костюмів Ганну Іпатьєву було номіновано на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка. Зазначимо, що нагородження переможців традиційно відбувається 9 березня, у день народження Тараса Шевченка.

Як повыдомлялося, люди з понад 12 країн світу стали слухачами онлайн концерту Національного академічного оркестру народних інструментів України.

Схожі публікації

Залишити коментар