Українсько-французька комедія «F63.9 Хвороба кохання» доступна онлайн

Ліричну комедію Дмитра Томашпольського та Олени Дем’яненко «F63.9 Хвороба кохання» виклали у вільний домтуп на YouTube-каналі Державного агентства з питань кіно.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Фільм спільного виробництва України та Франції був створений кінокомпанією «Гагарін Медіа» у 2013 році за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

В основі сюжета фільма – кохання лікарки-венеролога і космонавта, а також історія про секретний урядовий експеримент космічного масштабу.

Картина отримала таку назву в процесі зйомок, коли автори дізналися, що Всесвітня організація охорони здоров’я включила кохання до переліку психічних відхилень під кодом F63.9 поряд із алкоголізмом, клептоманією і токсикоманією.

Фільм є досить несподіваним зразком романтичної комедії: у стрічці різко та зухвало доводяться до абсурду та вивертаються навиворіт звичні штампи історій про нещасних закоханих, у чиї стосунки втручається то третій зайвий, то урядова змова.

У ролях знялися: Ніна СельОлексій ЗубковВолодимир АбазопулоОлександр Ігнатуша, Лариса КадочниковаСвітлана КрючковаНаталія Шаміна, Олександр Баргман, Анастасія Матешко, Олег Осина.

Режисером та автором сценарію стрічки є Дмитро Томашпольський, співрежисером виступила Олена Дем’яненко. Продюсери – Андрій Азархін, Дмитро Томашпольський, Олена Дем’яненко та Наталія Клісенко. Загальний бюджет фільму склав 12 млн. 288 тис. 771 грн., з яких 50% (6 млн 144 тис. грн.) є державною фінансовою підтримкою.

Як повідомлялося, у Данії документальний фільм про війну на Донбасі ввели до шкільної програми.

Схожі публікації

Залишити коментар