Україні не вистачило півсекунди до медалей у змішаній естафеті на Чемпіонаті Світу з біатлону

від Комарі Альберт

Збірна України з біатлону зупинилась за крок до медалей у змішаній естафеті на чемпіонаті світу, який проходить у словенській Поклюці.

На першому етапі за Україну біг Артем Прима, який з одним промахом на лежці зумів завершити свій етап на п’ятому місці.

Другим за українську збірну біг Дмитро Підручний, який кинувся навздогін суперникам. Поспіх вплинув на влучність стрільби (три промахи на двох рубежах), але не на швидкість – Дмитро зміг підняти команду на третє місце.

Третьою естафету прийняла Юлія Джима, яка незважаючи на промах на лежці, провела просто фантастичне останнє коло і передала естафету другою, з перевагою у 18 секунд над найближчими суперницями.

Завершувала естафету Олена Підгрушна, яка без проблем пройшла першу стрільбу, але зашпорталася на стрільбі стоячи, зробивши три промахи.

Зі стрільби Підгрушна вийшла четвертою, але на останньому колі відірвалась від переслідувачки-француженки і навіть наздогнала Ганну Еберг зі Швеції, яка йшла третьою.

Але на останніх метрах капітану жіночої збірної не вистачило сил, і вона приїхала на пів секунди пізніше шведки.

Золото здобула збірна Норвегії, срібло дісталося австрійцям.

Російська команда, яка через спортивні санкції на цьому чемпіонаті світу виступає під нейтральними прапорами, “застрілилась” на одному з жіночих етапів, і з двома штрафними колами прийшла дев’ятою.

Схожі публікації

Залишити коментар