У китайському музеї Ґуґун з’явиться аудіогід українською

У найбільшому в світі палацовому комплексі музеї Ґуґун створять аудіогід українською мовою.

Про це стало відомо після зустрічі посла України із заступником міністра культури та туризму Китаю, передає пресслужба посольства.

Зазначається також, що у сфері поглиблення співпраці між музеями обох країн сторони домовилися про розширення обміну досвідом у сфері збереження та реставрації пам’яток мистецтва, взаємну організацію виставок у провідних музейних установах обох держав.

Окоім того, домовилися спільно розпочати підготовку до організації урочистих заходів з відзначення 30-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та КНР у 2022 році та відновити гастролі артистів після зняття карантинних обмежень.

Також сторони обговорили перспективи взаємного започаткування культурних центрів та запровадження нових форм взаємодії у сфері культури.

Наголошується, що китайський посадовець високо оцінив участь українських артистів Національного театру опери та балету України та гурту «ОНУКА» у 21-му щорічному Міжнародному фестивалі мистецтв “MEET IN BEIJING”, який проводиться з 7 січня по 4 лютого 2021 року в онлайн форматі.

Як повідомлялося, у Морському музеї Чорногорії з’явився аудіогід українською.

Схожі публікації

Залишити коментар