У Бразилії зняли серіал і показали українців як ”нечисту силу” (відео)

від Стожари

У серіалі показують місто, яке було засноване мігрантами з України. Там відьма співає закляття, що є українськими народними піснями.

У Бразилії створили фентезі-серіал під назвою “Бездушні”, в якому українців сценаристи показали з містичної сторони. Офіційна прем’єра серіалу відбулася ще в жовтні 2020 року, тому кінострічка доступна в мережі.

Цей серіал показує місто кінця 80-х років минулого століття, яке було засноване мігрантами з України.

Читайте також: Росіяни знову спробували демонізувати українську символіку, цього разу у Бразилії.

У Бразилії розгорнувся скандал навколо червоно-чорного та синьо-жовтого прапорів з тризубом, які помітили на демонстраціях у Сан-Паулу.

Стосовно цього факту в місцевих та зарубіжних ЗМІ з’явилася інформація, що прихильник президента Жаїра Болсонару прийшов на мітинг «з неонацистською символікою». Російські журналісти активно підхопили таку інформацію. В їхніх публікаціях, учасник мітингу, що вивісив українські прапори, вже перетворився на бойовика, який «воював на Донбасі на стороні ЗСУ». 

Сюжет розгортається довкола зникнення молодої дівчини Галини у 1988 році у вигаданому місті Бригіда, що заснували українські іммігранти.

Під час зникнення у місті святкувала Івана Купала. В результаті трагедії свято довелося скасувати з місцевого календаря. Однак за 30 років події почали повторюватися.

Глядачів спантеличило те, як режисери зобразили українців. Так, в одній зі сцени діти їдять борщ, що більше схожий на кров, ніж на улюблену страву українців. Школярі офіційно звертаються одне до одного, застосовуючи повну форму імені.

Крім цього, у серіалі з’являється старенька, яка співає традиційну українську пісню “Маруся, раз-два-три – калина” як закляття.

Нагадаємо, у 2021 році українці в Бразилії відзначають 130-річчя української імміграції до Бразилії, яка розпочалася 1891 року та мала три хвилі: перша – з останньої чверті XIX ст. до Першої світової війни, друга – у період між Першою і Другою світовими війнами, третя – після Другої світової війни. Основними причинами імміграції були пошук кращого життя, нових економічних можливостей та втеча від жахіть війни й комунізму, у тому числі голодоморів в Україні.

У Бразилії найчисленніша українська громада в Латинській Америці – від 600 тисяч до 1 млн. Більшість із них проживають у штаті Парана, а також у штатах Санта-Катарина, Ріу-Ґранді-ду-Сул та Сан-Паулу. Найбільшими містами компактного проживання українців є Прудентополіс, Куритиба, Уніао-да-Віторія та інші. При цьому в Прудентополісі етнічні українці становлять до 80% населення. Доречі, спеціальний закон визначає 24 серпня як Національний день української громади в Бразилії. А до календаря визначних дат штату Парана внесено День Українського козацького братства, який відзначають щорічно в суботу перед Великоднем.

Читайте також: Перші українські школи та виші за кордоном утворювалися при церквах українських громад США та Бразилії

Діти з українських родин опановували мову та літературу батьків в суботніх та недільних школах, у вільний від навчання у державних закладах час. Учні молодшого віку навчались у так званих «школах українознавства», а старші поглиблювали свої знання на літніх «курсах українознавства», які діяли у період літніх канікул.

Схожі публікації

Залишити коментар