Проєкт «Сімейні молочні ферми» запрошує українців інвестувати в ферми

Сімейні Молочні Ферми (СМФ) – це перший інвестиційний проект в Україні, що розвиває індустрію сімейного молочного фермерства. Він інвестує в сімейні господарства, які хочуть розпочати молочне фермерство, допомагає знайти їм фінансування, закупити корів і обладнання та налагодити співпрацю з молокозаводами, які будуть викуповувати у фермерів молоко. У 2017 році проєкт відкрив першу ферму, зараз їх понад 60.

Зараз в Україні розпочалася друга фаза інвестування проєкту «Сімейні молочні ферми».

«По всій Україні села починають пустувати, молодь виїжджає за кордон. Це проблема, однак і можливість почати розвивати фермерство в Україні», — вважає засновник СМФ Михайло Корилкевич. 

За словами Корилкевича, ринок молока має колосальний потенціал, адже Україна споживає вдвічі менше молока, ніж інші країни Європи та входить в топ 5 країн світу з найкращою собівартістю виробництва молока. 

«Сімейні молочні ферми» — це найбільша мережа сімейних ферм в історії України. У нас в планах до 2025 року відкрити 5 тисяч ферм по всій Україні», — наголосив пан Корилкевич на прес-конференції, присвяченій запуску інвестування, передає Громадське.

Долучитися до проєкту може будь-який мешканець України, зробивши мінімальний внесок на $200. З 2023 року інвестори зможуть отримувати орієнтовно 12-15% дивідендів з прибутку. 

Михайло Корилевич -засновник СМФ;
Максим Швець — керівник департаменту зв’язків з інвесторами СМФ, Олена Могилевська — одна з перших інвесторок СМФ
Фото: Євген Даценко/hromadske

Так багатодітна родина з села Довгалівка на Рівненщині встановлює молочні рекорди на власній сімейній фермі. Господарі запевняють: в українському селі можна жити краще, ніж у Європі.

“Моя Вишенька дає понад 30 літрів молока на день”, – пишаючись, розповідає 10-річний Костя Рябій, який щойно підгодовував улюблену корівку соковитою травою.

Його батьки – Оксана та Олександр Рябії – у 2019-ому зважилися створити власну сімейну ферму. І тепер родина є рекордсменами за надоями серед більшості господарств-учасників проєкту з розвитку фермерства на селі – СМФ, передає Liga.net.

“Жити в українському селі можна навіть краще, ніж десь у далекій Європі”, – переконаний господар ферми пан Олександр.

Зараз на “Шедеврі” живуть 20 корів, 13 з яких – дійні. Але зупинятися на цьому родина не збирається.

“Ми плануємо рости й далі, уже добудували хлів і будемо збільшувати поголів’я до 30 корів”, – розповідає Оксана.

До речі, гроші на розширення корівника, 50 000 грн, підприємці знову ж залучили у “Сімейних молочних ферм”. “Ми маємо їх повернути, проте кредит для нас вигідний”, – каже господиня.

За словами Людмили Іващук, фінансового директора проєкту “Сімейні Молочні Ферми”, на кінець жовтня 2020 року сім’я Рябіїв вже повернула 60% інвестицій та отримала додаткові 100 000 грн на розширення ферми.

Щодоби у “Шедеврі” збирають 164 л молока. А корови-рекордсменки, за словами Олександра, встановлюють рекорди – дають близько 6 000 літрів молока на рік.

Як повідомлялося, через заборону норкових ферм у Данії багато українців втратили роботу. Асоціація українців Данії разом з посольством України продовжують працювати над питанням допомоги українцям в цій ситуації та надали низку порад.

Схожі публікації

Залишити коментар