Українські лялькарки з діаспори представлять композиції з ляльок на тему «Лісова пісня» до 150-річчя від дня народження Лесі Українки

від Стожари

Українські лялькарки з діаспори, в рамках мистецького проєкту з нагоди відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки, представлять композиції з ляльок на тему «Лісова пісня».

“В Бразилії, Португалії, Німеччині, Норвегії, Україні до ювілею славетної волинянки за мотивами драми-феєрії “Лісова пісня” створюємо наше лялькове бачення творів”, – повідомляють українські лялькарки діаспори.

Олена Лузяніна – українка, яка мешкає у Португалії, волонтер, родом з Кропивницького:

Щиро дякую організаторам та всім причетним до події.На створення цих красунь мене надихнули твори Лесі. Всі знають “Ляльковий театр Олени Лузяніної”.

Ванесса Жерба Бразилія, правнучка українців, мріє хоч раз відвідати Україну:

Щастя. Саме так я відчуваю, коли бачу своїх ляльок на такому прекрасному фестивалі. Дуже приємно долучитись до збереження та розповсюдження мистецтва в діаспорі. Вітаю всіх майстрів а також організаторів проєкту. Кожен вірш Лесі Українки приносить нам натхнення… Мені дуже сподобалось робити ляльки, я натхненна героями прекрасного твору “Лісова пісня”. Також я дізналась більше про Лесю Українку…

Тетяна Золочевська – Німеччина, майстер та адміністратор групи “АВТОРСЬКА ЛЯЛЬКА-МОТАНКА”, представниця майстрів української ляльки в діаспорі, організатор виставок української ляльки в Німеччині:

Насолоджуюсь від творчості наших майстринь. Вже вкотре дякую подумками Лесі Українці за те, що вона народні образи оживила в своїй поезії для нас… оживила та дала нам свободу творчості; вдосталь її ідей, рік творити не все створити! такий сильний її поетичний повштох отримали ми до створення такої краси!

Ніна Хаген – Норвеґія:

Кримськотатарська тематика в творчості Лесі Українки. Крим дійсно став другим домом. Там поетеса написала вірш після зустрічі з юною кримською татаркою у національному костюмі.

Наразі кипить робота над створенням відео. То ж чекаймо!

Схожі публікації

Залишити коментар