ІІІ Всеукраїнський конкурс серед учнівської молоді «Закордонне українство: вчора, сьогодні, завтра» запрошує до участі.

від Стожари

Метою ІІІ Всеукраїнського конкурсу серед учнівської молоді «Закордонне українство: вчора, сьогодні, завтра» є популяризація діяльності світового українства, дослідження досягнень видатних українців зарубіжжя, збереження історичної пам’яті та національно-патріотичному вихованні дітей та молоді.

НДЦ «Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара», факультет міжнародних відносин, Наукове товариство студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина у співпраці з молодіжною секцією Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» оголошують про проведення ІІІ Всеукраїнського конкурсу серед учнівської молоді «Закордонне українство: вчора, сьогодні, завтра».

Офіційний інформаційний партнер – сайт української діаспори «Стожари».

Мета конкурсу полягає в популяризації діяльності світового українства, дослідженні досягнень видатних українців зарубіжжя, збереженні історичної пам’яті та національно-патріотичному вихованні дітей та молоді. Термін проведення: 25 січня – 12 березня 2021 р. (включно).

До участі запрошуються здобувачі освіти 8-11 класів закладів загальної середньої та позашкільної освіти. Переможці, учасники конкурсу, а також їхні педагогічні наставники будуть відзначені Дипломами, Подяками та сертифікатами (електронними). Вибрані роботи будуть опубліковані в збірнику учнівських робіт-учасників конкурсу, який буде опубліковано за результатами проведення конкурсу.

Для участі в III Всеукраїнському конкурсі серед учнівської молоді «Закордонне українство: вчора, сьогодні, завтра» необхідно:

  1. Підготувати есе (до 6 сторінок) на одну із запропонованих тем:
  • – «Внесок закордонного українства у розвиток світової науки»;
  • – «Українці зарубіжжя та світова культура»;
  • – «Історія української громади…» (дозволяється обрати одну державу і охарактеризувати історію української еміграції там);
  • – «Видатна постать закордонного українства» (дозволяється обрати лише одну постать закордонного українця та розповісти про неї в письмовій роботі);
  • – «Яким я бачу розвиток співпраці між Україною та закордонним українством»;
  • – «Закордонне українство як чинник формування українського іміджу в світі».
  1. Розмістити допис про участь в конкурсі в соціальній мережі “Facebook” або “Instagram” та позначати хештег #idudnaua.
  2. Заповнити заявку учасника та надіслати електронну версію роботи на пошту [email protected].

Вимоги до робіт: MS Word, 14 кегль, інтервал – 1,5, вирівнювання – по ширині, абзацний відступ – 1,25 (без інтервалів між абзацами одного стиля), шрифт Times New Roman. Усі роботи будуть перевірені на плагіат. У випадку недотримання норм академічної доброчесності конкурсні роботи будуть дискваліфіковані, а повідомлення про вияв плагіату буде доведений до відома керівництва закладу освіти, який представляє учасник. Всі використані джерела та література (включно з інтернет-джерелами) мають бути зазначені в роботі (оформлені як посторінкові автоматичні підрядкові покликання). Наприкінці роботи має бути наведений список використаних джерел та літератури.

У верхньому лівому кутку необхідно вказати ім’я та прізвище автора роботи, контактну електронну адресу; повну назву закладу освіти, який представляє учасник; ім’я та прізвище педагогічного керівника, його посаду та педагогічне/наукове звання (за наявності), контактну електронну адресу. Нумерації сторінок ставити не варто.

Із запитаннями та пропозиціями просимо звертатись до координатора конкурсу: Назар Мартинюк, електронна адреса: [email protected].

Результати конкурсу будуть опубліковані на офіційному сайті НДЦ «Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара» та доведені до відома учасників інтелектуального змагання після 1 квітня 2021 р. Крім того, усі учасники конкурсу та їхні педагогічні наставники отримають запрошення взяти участь в III Всеукраїнському молодіжному науковому симпозіумі, що відбудеться в онлайн-форматі в травні 2021 р. В ході цієї події будуть вшановані переможці конкурсу, їхні наставники та відбудеться презентація збірника матеріалів конкурсу.

Нагадаємо, 25 січня 2021 року стартував міжнародний конкурс творчих робіт для української молоді в діаспорі “Українці в світі”. Організатори запрошують молодь української діаспори до участі в інтелектуальному змаганні.

А 25 лютого 2021 року виповнюється 150 років з дня народження Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки) – видатної української письменниці, перекладачки та культурної діячки, однієї з центральних постатей української національної культури та історії.

Із цієї нагоди НДЦ «Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара» у співпраці з факультетом міжнародних відносин та Науковим товариством студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина, молодіжною секцією Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» запрошують до участі у Міжнародному Інтернет-флешмобі «Я жива! Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає…».

Схожі публікації

Залишити коментар