В яких умовах утримують українських нелегалів в тюрмах Греції: Правда шокує

Пані Ганна Олініч (Hanna Oliynych – Ukrainian Women in Greece ) вже багато років опікується і по мірі можливостей допомагає українським в’язням в Грецькій республіці. Оприлюднені нею фото умов, в яких наразі знаходяться українці в корпусі Г-1 ламійської тюрми Домоко, шокували громадскість, їх активно коментують дописувачі соцмереж.

Як справедливо зазначає Наталя Могура, “в інтернеті море інформації – і про сотні тисяч євро штрафів, і про сотні років тюремних ув’язнень (за європейськими законами за кожного нелегала, залежно від віку і статті, дається різна кількість років. Так в сукупності можуть бути терміни в 200 , 300, і навіть 400 років). Когось арештували і судили, когось вже відпустили після відбування мінімальних термінів увязнення , когось екстрадиціювали в Україну, а про когось просто “забули” через ковід та карантин. В попередні роки уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова багато писала і займалась питаннями моряків в Греції, Італії. Також активно допомагали організації та волонтери. Та на сьогоднішній день ситуація критична і потребує розголосу!

Крім того, пані Могура також повідомляє, що українські громадяни Макаров С. (1989р.н.), Сергєєв А.( 1975р.н.), а також Икашвілі О. ( 1973 р.н.) написали відкритий лист із десятками підписів інших ув’язнених корпусу Г-1 ламійської тюрми Домоко.

“Саме ці хлопці і просять зараз про допомогу. В кінці грудня вони скориставшись власним Правом оголосили про вимушене голодування в зв’язку з нелюдськими умовами проживання, грубим порушенням абсолютно всіх прав людини, прав і правил для ув’язнених передбачених Європейською Конвенцією”, – наголошує наша співвітчизниця.

Як повідомлялося, через заборону норкових ферм у Данії багато українців втратили роботу. В Асоціації українців Данії людям надали кілька порад.

Схожі публікації

Залишити коментар