Життя української громади Норвегії обговорять на онлайн-зустрічі

Віртуальна зустріч зі співорганізаторкою Української громади Східної Норвегії Тетяною Бондаренко відбудеться 29 січня. Організатором зустрічі є Публічні бібліотеки Солом’янки – це 17 бібліотек Солом’янського району Києва, які є вільними просторами для спілкування, розвитку та культурного дозвілля громади.

Про це повідомляється на сторінці заходу в Фейсбуці.

Онлайн-спілкування «відбудеться в рамках Міжнародного десятиліття зближення культур, під час якої дізнаємося, як нині живе Українська Громада Норвегії та ближче познайомимося з Норвегією, її принадами та культурними традиціями», зазначається в анонсі.

Як розповідається, Тетяна Бондаренко переїхала до Норвегії у 2005 році. Мешкала на заході королівства. У 2014 році перебралася до Ставангера. Там була співзасновником та головою Української громади в Ругаланн. У 2015 році пані Бондаренко переїхала до Осло, де брала активну участь у діяльності різних українських організацій. Упродовж року була головою Української громади Норвегії (представляє Осло). З 2019 року – вона співорганізатор Української громади Східної Норвегії.

Як зазначається, громада проводить активну співпрацю з Українською громадою Тронгейма та Культурно-освітнім центром «Еллісів» в Осло, займається організацією свят, інтерв’ю, вікторин як для українців, так і для норвежців. 

Як повідомлялося, у Посольстві України в Норвегії змінено правила консульського прийому

Схожі публікації

Залишити коментар