Канада планує спростити візовий режим для українців

від Комарі Альберт

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і віце-прем’єр-міністр – міністр фінансів Канади Христя Фріланд обговорили розширення угоди про вільну торгівлю і лібералізацію візового режиму.

Про це в п’ятницю, 22 січня, повідомляє прес-служба Кабміну.

“Важливою підставою розвитку економічного співробітництва між Україною та Канадою є Угода про вільну торгівлю і сьогодні перед обома сторонами стоїть амбітне завдання розширити його дію на сфери інвестицій та послуг”, – йдеться в повідомленні прес-служби уряду за результатами телефонної розмови Шмигаля і Фріланд.

У розмові Шмигаль наголосив на важливості активного розвитку двосторонньої співпраці.

“Торговельно-економічне співробітництво залишається пріоритетом нашої співпраці. Кожен новий виклик відкриває нові перспективи для розвитку, тому ми повинні консолідувати свої зусилля для якнайшвидшого подолання негативних наслідків, викликаних пандемією коронавірусу, і продовжувати нарощувати обсяги двосторонньої торгівлі”, – підкреслив прем’єр.

Зі свого боку Фріланд зазначила, що Канада зацікавлена ​​в розширенні Угоди про вільну торгівлю з Україною і готова вести роботу в цьому напрямку.

Сторони погодилися, що необхідно найближчим часом організувати роботу міжурядової робочої групи, яка розроблятиме документ.

Крім того, прем’єр-міністр відзначив високу зацікавленість України в лібералізації візового режиму і наголосив на готовності прийняти в Україні групу канадських експертів для проведення моніторингу стану відповідності України критеріям Канади.

Шмигаль розповів віце-прем’єр-міністру Канади про “Кримську платформу” і запросив Канаду приєднатися до її роботи.

Крім того, прем’єр запросив Фріланд в Україну на святкування 30-ї річниці Незалежності.

Як повідомлялося, Канада надасть понад 4 млн доларів на безпеку та оборону України.

Схожі публікації

Залишити коментар