«Українець року в Росії». Визначено переможця у щорічній номінації сайту діаспори «Кобза – українці Росії»

від Стожари

Керівник Нижньокамської національно-культурної автономії «Українське товариство “Вербиченька”» (Республіка Татарстан) Євген Савенко став переможцем у щорічній номінації сайту діаспори «Кобза – українці Росії».

Про це повідомляється на сторінці Центрального державного архіву зарубіжної україніки (ЦДАЗУ) у Фейсбук.

“Давній друг та фондоутворювач ЦДАЗУ отримав звання «Українець року в Росії» у номінації «Кобзи»”, – йдеться у повідомленні ЦДАЗУ.

Пан Савенко багаторічний керівник Нижньокамської національно-культурної автономії «Українське товариство “Вербиченька”». Серед його найважливіших заслуг: багаторічне самовіддане служіння українській діаспорі в Росії; увіковічення пам’яті історичних діячів України; активна дослідницька та пошуково-архівна діяльність, зокрема, і передавання документів до ЦДАЗУ.

У державному архіві зазначили, що колектив ЦДАЗУ пишається співпрацею з паном Савенком та разом з ним радіє за те, що його громадська робота була високо оцінена колегами та однодумцями.

У ЦДАЗУ також пропонують переглянути архівні фото, зроблені у 2018 році під час візиту п. Євгена до архіву.

Давній друг та фондоутворювач ЦДАЗУ отримав звання «Українець року в Росії» за 2020 рік у номінації «Кобзи»Давній…

Опубліковано Central State Archives of Foreign Archival Ucrainica (TsDAZU) Середа, 13 січня 2021 р.

Редакція порталу української діаспори “Стожари” приєднується до привітань пана Євгена Савенка.

Щиро зичимо Вам досягнень та успіхів, бадьорості, сил – духовних та фізичних, а також терпіння, удачі та оптимізму. Бажаємо завжди богатирського здоров’я та вірних друзів поруч.

Пропонуємо нашим читачам до огляду дослідження відомого українського громадського діяча в Росії Євгена Савенка, в якому відкриваються невідомі сторінки Михайла Грушевського: “Михайло Грушевський і Казань. До 105 річчя казанського заслання професора Михайла Грушевського”.

Схожі публікації