Український пригодницький фільм-фентезі «Сторожова застава» з’явився у вільному доступі

У вільному доступі з’явився український пригодницький фільм-фентезі «Сторожова застава».

Про це повідомляє cinema.in.ua.

Пригодницький фільм-фентезі «Сторожова застава» 2017 року, знятий Юрієм Ковальовим за мотивами однойменного роману Володимира Рутківського, з 8 січня можна подивитися на Youtube-каналі Держкіно. 

За сюжетом фільму, під час сонячного затемнення звичайний хлопчик Вітько потрапляє на тисячу років назад, у Київську Русь, в розпал вирішальної битви Добра і Зла. У його руках магічний камінь, що дає могутню силу, поруч – легендарні богатирі, про котрих він читав у книгах, а проти них – чорна магія і ціла армія на чолі з гігантським кам’яним монстром. Тепер тільки від хоробрості хлопчика залежить, чи переможе світло темряву і чи буде майбутнє таким, яким його знаємо ми.

Зйомки фільму розпочались у листопаді 2015 року і відбувалися в Карпатах на скелі Олекси Довбуша, на Житомирщині у Коростишівському кар’єрі та Тетерівському коші, на Київщині у місті Буча, на болотах та Лисій горі у Києві. Масштабні декорації самої Сторожової застави збудували на київській Троєщині.

Пісні для саундтреку фільму, який у широкий український прокат вийшов 12 жовтня 2017 року, написала низка відомих українських музикантів. Зокрема, Фагот з гурту «ТНМК» виконав пісню «Мантра», а акапельний гурт «Пікардійська терція» виконав пісню «Наша земля».

Головні ролі виконали: Даниїл Каменський, Єва Кошева, Роман Луцький, Олег Волощенко, Олександр Комаров, Георгій Дерев’янський, Слава Красовська, Наталія Сумська, Єржан Нуримбет, Єрболат Тогузаков, Іван Денисенко.

Фільм створено компанією “Кінороб” (Film.UA Group). Проєкт картини став переможцем п’ятого пітчингу Держкіно у 2013 році. Загальний бюджет стрічки становить 39,2 млн грн, з них 17,9 млн грн – державна фінансова підтримка.

Нагадаємо, розширену 4-х серійну версію фільму теж виклали у відкритий доступ. Подивитися її легально можна на онлайн-платформі Megogo за посиланням.

Нагадаємо, також вже вийшов у прокат український фільм-фентезі для всієї родини “Казка старого мельника”.

Схожі публікації

Залишити коментар