Український кулемет пройшов випробування холодом

Український кулемет КТ-7.62 виробництва київського «Заводу «Маяк» пройшов випробування холодом.

Про це пише Український мілітарний портал.

В рамках випробувань кулемет більш як добу тримали у спеціальній морозильній камері, після чого з нього здійснили серію пострілів передбаченою програмою випробувань. Відомо, що випробування відбувалось у лабораторії підприємства.

«Арктичний холод, африканська спека, вологість екваторіальних джунглів і проникливий пісок пустелі – усі ці умови можливо штучно відтворити у випробувальному комплексі центральної заводської лабораторії Заводу Маяк», – йдеться у повідомленні.

Перед тим як кулемет КТ-7,62 пройшов випробування холодом, важливим етапом тестувань був відстріл танковим кулеметом КТ-7,62 25 тисяч набоїв, таким чином його перевіряли на живучість.

Випробування на живучість тривали 10 днів, а кліматичні випробування – 15 діб, їх проводили фахівці «Заводу «Маяк» за участі представників ВП 1285 МОУ, за кошти підприємства.

АТ «Завод «Маяк» став другим збройовим заводом у світі, який здійснив випробування з настрілом у 25000. Результати періодичних випробувань 22 вересня затвердили представники Військового представництва 1285 Міністерства оборони України.

Варто зазначити, кулемет Калашникова танковий КТ-7,62 – український аналог радянського ПКТ, який призначений для встановлення в баштах танків і на різній бронетехніці. Вперше кулемет Калашникова танковий КТ-7,62 київський «Завод «Маяк» презентував на Міжнародній виставці «Зброя і безпека» у 2011 році.

Як повідомлялося, українську мілітарну марку відродила війна на Донбасі.

Схожі публікації

Залишити коментар