Особовому складу ВМС України поглиблюють вивчення англійської мови

У новому навчальному році кількість годин мовної підготовки для військовослужбовців Військово-Морських Сил ЗС України буде збільшено. Відтепер особовий склад навчатиметься не менше п’яти годин на тиждень.

Про це кореспонденту АрміяInform повідомив командувач ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Нарощування інтенсивності вивчення англійської мови пов’язане з інтеграцією вітчизняного флоту зі стандартами НАТО та посиленням спроможностей в питаннях взаємосумісності з аналогічними підрозділами країн-членів НАТО. Тому особлива увага під час викладання англійської буде приділена саме військовій термінології, документообігу і процедурам обміну інформацією, що використовується в країнах Північноатлантичного альянсу.

В Одесі курси мовної підготовки для осіб офіцерського, сержантського (старшинського) та рядового складу проводяться на базі Інституту ВМС Національного університету «Одеська морська академія». Тут, до речі, наприкінці 2020 року відкрили додатково новий лінгафонний кабінет для вивчення англійської мови. На базі інституту проходили підготовку екіпажі патрульних катерів класу «Айленд», які днями прибули до міста Балтимор, штат Меріленд  США для проведення десятитижневого курсу допідготовки з експлуатації даного типу кораблів. 

Крім того, у ВМС України впроваджено передачу сигналів тактичного маневрування, яке здійснюється англійською мовою за стандартами НАТО.

Також зазначимо, що Командування ВМС приділяє значну увагу підготовці майбутніх кадрів для вітчизняного флоту. Так, у Військово-морську ліцеї з 2017 року проводять курс підготовки до тестування для визначення рівня знання англійської мови за стандартами НАТО. Тож випускники за результатами тестування отримують сертифікат знання англійської мови зразка СМР-1 (STANAG 6001). 

Як повідомлялося, українські військові звання переведено на коди військових рангів НАТО.

Схожі публікації

Залишити коментар